Bananpannkaka

Foto: Once upon a chef

Bananpannkaka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Banan

4.0 

styck

Ägg

8.0 

styck

Vaniljpulver

2.0 

tsk

Salt

2.0 

tsk

Smör till stekning

4.0 

msk

 

Tillbehörsalternativ:

 

Bär färska

 

 

Honung

 

 

Lönnsirap

 

 

Smör smält

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1425 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 211 gram)

Ingredienser

Visa:

Banan 4.0 styck 37%

Ägg 8.0 styck 35%

Vaniljpulver 2.0 tsk 1%

Salt 2.0 tsk 0%

Smör till stekning 4.0 msk 27%

 

Tillbehörsalternativ:

Bär färska 0%

Honung 0%

Lönnsirap 0%

Smör smält 0%

Tillagning

  1. Mosa banan med gaffel i en bunke.
  2. Knäck ner ägg och tillsätt vaniljpulver, rör/vispa samman till kladdig massa.
  3. Stek halvstora pannkakor i smör på medelvärme.
  4. Servera med valfritt tillbehör.

Kockens kommentar

Bananpannkakor blir tjocka pannkakor modell amerikanska pannkakor.

Alternativ

Pancakes, amerikanska pannkakor

Fler recept inom Efterrättspannkakor, crepes

Liknande recept som Bananpannkaka