American Pancakes, amerikanska tjocka pannkakor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

American Pancakes, amerikanska tjocka pannkakor

Lägg till ingredienser

Antal plättar: 8

Filmjölk

2.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Strösocker

2.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Smör el. margarin

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Nürnberger }

8.0 

styck

Bacon som knapersteks}

8.0 

skivor

Lönnsirap

0.3 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 215

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1721 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Filmjölk 2.0 dl 7%

Ägg 1.0 styck 4%

Vetemjöl 3.0 dl 37%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Strösocker 2.0 tsk 2%

Salt 0.5 tsk 0%

Smör el. margarin 2.0 msk 12%

 

Tillbehör:

Nürnberger } 8.0 styck 13%

Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 19%

Lönnsirap 0.3 dl 5%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Vispa filmjölk med ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver, socker och salt. Blanda väl.
  2. Smält matfett i en panna och vispa ner fettet i smeten. Smeten skall vara tjock.
  3. Grädda pannkakorna på medelhög värme i pannan (mer stekfett behövs ej). Vänd pannkakan när ytan stelnat. Stek ett par minuter på andra sidan.
  4. Stek samtidigt bacon och korv på medelhög värme till fin yta.

Kockens kommentar

Amerikanska pannkakor med lönnsirap är ett klassisk amerikansk arbetarfrukost eller som brunchmat. De ska vara 10-15 centimeter breda och 2 centimeter tjocka. I stället för lönnsirap kan flytande honung användas. Servera enbart med lönnsirap, eller med små korvar och/eller bacon.

Fler recept inom Blinies, pancakes, galettes

Liknande recept som American Pancakes, amerikanska tjocka pannkakor