Hallonpancakes med kardemummakesella

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hallonpancakes med kardemummakesella

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Filmjölk

1.0 

dl

Hallon

1.5 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Vetemjöl

2.5 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Salt

1.0 

krm

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Kesella naturell

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.2 

styck

Strösocker

1.0 

msk

Kardemumma mald

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1282 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 141 gram)

Ingredienser

Visa:

Filmjölk 1.0 dl 5%

Hallon 1.5 dl 2%

Smör normalsaltat 1.0 msk 7%

Vetemjöl 2.5 dl 41%

Bakpulver 1.0 tsk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Smör till stekning 2.0 msk 15%

 

Tillbehör:

Kesella naturell 2.0 dl 24%

Citron juice+fruktkött 0.2 styck 1%

Strösocker 1.0 msk 4%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Tillagning (20 min )

  1. Tillbehör: Rör ihop kesella, socker och kardemumma. Pressa i citron. Låt stå.
  2. Pancakes: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Passera hallon genom en sil för att få bort kärnorna.
  3. Smält smör. Rör ihop med ägg, fil och hallon. Blanda med mjölblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek plättstora pancakes, cirka 1 minut på varje sida.

Fler recept inom Blinies, pancakes, galettes

Liknande recept som Hallonpancakes med kardemummakesella