Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Filmjölk 1.0 dl 5%
Hallon 1.5 dl 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
Vetemjöl 2.5 dl 41%
Bakpulver 1.0 tsk 1%
Salt 1.0 krm 0%
Smör till stekning 2.0 msk 15%
Tillbehör:
Kesella naturell 2.0 dl 24%
Citron juice+fruktkött 0.2 styck 1%
Strösocker 1.0 msk 4%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tillbehör: Rör ihop kesella, socker och kardemumma. Pressa i citron. Låt stå.
- Pancakes: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Passera hallon genom en sil för att få bort kärnorna.
- Smält smör. Rör ihop med ägg, fil och hallon. Blanda med mjölblandningen.
- Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek plättstora pancakes, cirka 1 minut på varje sida.
Fler recept inom Blinies, pancakes, galettes
Liknande recept som Hallonpancakes med kardemummakesella
-
Blinier/blinis/boveteplättar - grundrecept
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blinier med lax och gräslök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Galettes bretonnes complètes, klassisk bovetepannkaka från Bretagne
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matig galette med tofu och groddar
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
American Pancakes, amerikanska tjocka pannkakor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikanska blåbärspannkakor
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hallonpancakes med kardemummakesella
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dinkelpannkaka med rårörda bär (laktosfri)
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Amerikanska pannkakor
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Amerikanska pannkakor
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: