Dinkelpannkaka med rårörda bär (laktosfri)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Dinkelpannkaka med rårörda bär (laktosfri)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Dinkelmjöl fint

2.0 

dl

Salt

1.0 

krm

Sojadryck/sojamjölk

4.0 

dl

Matfett till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Bär färska

4.0 

dl

Råsocker

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 296

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1184 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 235 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 21%

Dinkelmjöl fint 2.0 dl 36%

Salt 1.0 krm 0%

Sojadryck/sojamjölk 4.0 dl 12%

Matfett till stekning 0%

 

Tillbehör:

Bär färska 4.0 dl 7%

Råsocker 0.5 dl 13%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > %

Tillagning (45 min )

  1. Blanda bär och socker. Rör om.
  2. Knäck äggen i en bunke. Vispa ner mjöl och salt till en slät massa. Tillsätt sojadryck under vispning. Låt stå svalt i cirka 30 minuter.
  3. Hetta upp en panna med lite matfett. Stek små pannkakor.
  4. Garnera med bär och socker.

Kockens kommentar

Pannkakor kan lagas med allehanda mjöl. Läs mer > Så lagas pannkakor.

Fler recept inom Blinies, pancakes, galettes

Liknande recept som Dinkelpannkaka med rårörda bär (laktosfri)