
Amerikanska pannkakor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 17
Recept: 1843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 4.5 dl 52%
Bakpulver 2.5 tsk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Socker (strösocker) 3.0 msk 9%
Mjölk 2.0 dl 7%
Ägg 3.0 styck 10%
Smör normalsaltat 50.0 gram 20%
Skapat av: silverlilja
Tillagning
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
- Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.
- Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
- Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.
- Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.
Kockens kommentar
Det här receptet är typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara små och tjocka, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fast. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap.Fler recept inom Blinies, pancakes, galettes
Liknande recept som Amerikanska pannkakor
-
Blinier/blinis/boveteplättar - grundrecept
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blinier med lax och gräslök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Galettes bretonnes complètes, klassisk bovetepannkaka från Bretagne
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matig galette med tofu och groddar
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
American Pancakes, amerikanska tjocka pannkakor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikanska blåbärspannkakor
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hallonpancakes med kardemummakesella
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dinkelpannkaka med rårörda bär (laktosfri)
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Amerikanska pannkakor
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Amerikanska pannkakor
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: