Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vetemjöl

4.5 

dl

Bakpulver

2.5 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Socker (strösocker)

3.0 

msk

Mjölk

2.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Smör normalsaltat

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 17

Recept: 1843 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 185 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.5 dl 52%

Bakpulver 2.5 tsk 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Socker (strösocker) 3.0 msk 9%

Mjölk 2.0 dl 7%

Ägg 3.0 styck 10%

Smör normalsaltat 50.0 gram 20%

Skapat av: silverlilja

Tillagning

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
  3. Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.
  4. Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
  5. Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.
  6. Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar bra.

Kockens kommentar

Det här receptet är typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara små och tjocka, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fast. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap.

Fler recept inom Blinies, pancakes, galettes

Liknande recept som Amerikanska pannkakor