Matig galette med tofu och groddar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Matig galette med tofu och groddar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

6.0 

dl

Grahamsmjöl

1.0 

dl

Vetemjöl

1.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Tofu Rosso }

200.0 

gram

Alfagroddar

25.0 

gram

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Rödlök

1.0 

styck

Gräddfil

2.0 

dl

King solo vitlök

0.5 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1993 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 349 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 6%

Mjölk 6.0 dl 18%

Grahamsmjöl 1.0 dl 10%

Vetemjöl 1.5 dl 16%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fyllning:

Tofu Rosso } 200.0 gram 24%

Alfagroddar 25.0 gram 0%

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Rödlök 1.0 styck 3%

Gräddfil 2.0 dl 14%

King solo vitlök 0.5 styck 1%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken. Blanda i mjöl och rör slätt. Rör i resten av mjölken. Stek pannkakor.
  2. Skala och skiva rödlök. Skär blekselleri i skivor. Värm en stekpanna med olja. Sväng rödlök och selleri hastigt däri.
  3. Skala och finhacka vitlök. Blanda gräddfil och vitlök.
  4. Bryt sönder tofu. Fördela på pannkakorna. Fördela ut grönsakerna. Klicka ut gräddfilen. Vik upp kanterna. Låt pannkakan glida över på en tallrik.

Kockens kommentar

Galette är franska pannkakor vanligtvis tillagade av bovetemjöl. Läs mer > Om pannkakor, crepes. Jämför recept > Galettes bretonnes complètes.

Alternativ

Galettes bretonnes complètes

Fler recept inom Blinies, pancakes, galettes

Liknande recept som Matig galette med tofu och groddar