Pannkaka med glass och jordgubbar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pannkaka med glass och jordgubbar

Lägg till ingredienser

Antal pannkakor: 10

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Mjölk

6.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Smör normalsaltat

5.0 

msk

Strösocker

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Vaniljglass

0.5 

liter

Jordgubbar färska

1.0 

liter

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2807 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 182 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 3.0 dl 23%

Salt 0.5 tsk 0%

Mjölk 6.0 dl 13%

Ägg 3.0 styck 7%

Smör normalsaltat 5.0 msk 17%

Strösocker 1.0 tsk 1%

 

Tillbehör:

Vaniljglass 0.5 liter 32%

Jordgubbar färska 1.0 liter 7%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Smet: Blanda mjöl, salt, socker och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken. Smält matfettet och rör ner det i smeten (då behövs inget extra fett att steka i vid gräddning).
  2. Grädda: Hetta upp en stekpanna. Beräkna cirka 1 dl smet till en pannkaka. Grädda pannkakorna på medelhög värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan till andra sidan.
  3. Servera de nygräddade pannkakorna med vaniljglass och färska jordgubbar.

 

Kockens kommentar

Pannkakor brukar också serveras med bärsylt eller fruktmos.

Fler recept inom Efterrättspannkakor, crepes

Liknande recept som Pannkaka med glass och jordgubbar