Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2020 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smördeg färdig 275.0 gram 54%
Garnering:
Ägg 1.0 styck 3%
Florsocker 0.5 dl 6%
Fyllningsförslag:
Kesella vanilj } 5.0 dl 37%
Vispgrädde 0%
Kockskolan:
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Degen skall vara kylskåpskall när den bakas. Fryst färdig deg tinas lätt.
- Hjärtan: Frysta plattor kavlas ut tunt. Färsk färdig deg är som regel tunn. Stansa eller skär ut hjärtan ur degen.
- Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter tills de fluffat upp och fått lite färg. Låt svalna och pudra med florsocker.
- Fyllning: Godsaken kan ätas som den är, eller med valfri fyllning mellan två hjärtan. Skär bort lite av den undre så att bakverket står platt.
Kockens kommentar
Färdig smördeg finns att köpa färsk i rulle eller fryst i plattor. Båda fungerar väl till detta recept. Hemlagad smördeg är ganska jobbigt och tidsödande. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Smördegshjärtan benämns ibland "smörhjärta", men smörhjärta är en klassisk småkaka. Det finns också vaniljhjärtan som är fyllda smörhjärtan. Se respektive recept.
Alternativ
Fler recept inom Smördegssbakelser ¤
Liknande recept som Smördegshjärtan
-
Pâte feuilletée, fransk smördeg
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk smördeg
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Blixtsmördeg, pâte demi-feuilletée, flaky pastry, amerikansk smördeg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pain aux raisin, frasiga romrussinbullar
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Puits d´amour, kärlekens brunn
Tid: 30 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Eccles cakes, engelska korintkakor
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Banbury Cakes, engelska smördegskakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jalousie d´armande, jalusi med mandelkräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kouign-Amann, krispigt normandiskt smördegsbakelse
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skarpskyttar
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan