Ugnslagad makrillfilé i smaskig gräddsås

Foto: Annika, Smaskens ¤

Ugnslagad makrillfilé i smaskig gräddsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Makrillfilé färsk

600.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Vispgrädde

3.5 

dl

Torrt vitt vin (8%)

1.0 

cl

Dijonsenap Old Style

1.0 

msk

Honungsdijon }

1.0 

msk

Dill

0.5 

knippe

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 18%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 351 gram)

Ingredienser

Visa:

Makrillfilé färsk 600.0 gram 34%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Vispgrädde 3.5 dl 40%

Torrt vitt vin (8%) 1.0 cl 0%

Dijonsenap Old Style 1.0 msk 0%

Honungsdijon } 1.0 msk 1%

Dill 0.5 knippe 0%

Aluminiumfolie Äts ej

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 17%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Hel fisk rensas, fileas och benas ur. Behåll skinnet på. Skölj av.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Smörj en ungsform eller ugnspanna.
  5. Lägg fisken med skinnsidan nedåt. Salta och dra några varv med pepparkvarnen över.
  6. Värm upp grädde och vin i kastrull till det nästan kokar. Häll det i formen. Täck med aluminium­folie. Sätt in mitt i ugnen cirka 35 minuter.
  7. Grovhacka dill.
  8. Lyft ur fisken.
  9. Rör ner senap och dill i såsen. Smaka av.

Kockens kommentar

Senap får ej koka för att den då får besk, bitter smak. Rör därför ner den innan servering. En normalstor makrillfilé väger 125 gram (115g tillagad), vilket är i underkant för en portion, så välj helst filéer som råa väger runt 150 gram per portion (tillagad vikt ~140 gram). Läs mer om makrill > Klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ugnslagad makrillfilé i smaskig gräddsås