Ugnslagad makrillfilé i smaskig gräddsås
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 225
Kcal / portion: 789
GBR (GI) / port: 9
Recept: 3157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 18%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makrillfilé färsk 600.0 gram 34%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Vispgrädde 3.5 dl 40%
Torrt vitt vin (8%) 1.0 cl 0%
Dijonsenap Old Style 1.0 msk 0%
Honungsdijon } 1.0 msk 1%
Dill 0.5 knippe 0%
Aluminiumfolie Äts ej
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Hel fisk rensas, fileas och benas ur. Behåll skinnet på. Skölj av.
- Skala och koka potatis.
- Smörj en ungsform eller ugnspanna.
- Lägg fisken med skinnsidan nedåt. Salta och dra några varv med pepparkvarnen över.
- Värm upp grädde och vin i kastrull till det nästan kokar. Häll det i formen. Täck med aluminiumfolie. Sätt in mitt i ugnen cirka 35 minuter.
- Grovhacka dill.
- Lyft ur fisken.
- Rör ner senap och dill i såsen. Smaka av.
Kockens kommentar
Senap får ej koka för att den då får besk, bitter smak. Rör därför ner den innan servering. En normalstor makrillfilé väger 125 gram (115g tillagad), vilket är i underkant för en portion, så välj helst filéer som råa väger runt 150 gram per portion (tillagad vikt ~140 gram). Läs mer om makrill > Klicka på ingrediensen.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ugnslagad makrillfilé i smaskig gräddsås
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: