Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 1141

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4564 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 18%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makrill hel färsk 4.0 st små 55%
Smör till stekning 4.0 msk 8%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%
Dill 1.0 knippe 0%
Sås:
Vatten 1.5 dl 0%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 0%
Torrt vitt vin (8%) 2.0 cl 0%
Vispgrädde 2.0 dl 16%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 12%
Smör 40.0 gram 6%
Mjölk 0.5 dl 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och koka potatis.
- Fisk: Ta ur/rensa fisken, skär bort huvud och stjärtfena, skölj av. Salta och peppar ut- och insida och fyll buken med citronskivor och dill.
- Lägg på smord ugnsplåt eller i ungsform. Lägg några smörklickar på fisken, några citronskivor och dill.
- Ugnslaga cirka 15 minuter. Fenorna skall lätt kunna lossas. Ös med steksky efter halva tiden. Tillsätt lite hett vatten i botten för att få sky.
- Sås: Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt vin och låt koka en stund. Häll på grädde och koka till såskonsistens. Krydda med citron, salt och peppar från kvarn. Smaksätt gärna med silad steksky.
- Mosa potatisen, tillsätt smör och en skvätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Helstekt makrill i ugn
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: