Biskvi, chokladbiskvier

Foto: Kungsörnen ¤

Biskvi, chokladbiskvier

Lägg till ingredienser

Antal: 30

Kakbotten:

 

Mandelmjöl

2.5 

dl

Strösocker

1.8 

dl

Äggvita

1.5 

styck

 

Alternativ:

 

Mandelmassa färdig

200.0 

gram

Strösocker

100.0 

gram

Äggvita

60.0 

gram

 

Fyllning:

 

Smör

200.0 

gram

Florsocker

1.5 

dl

Kakaopulver

0.5 

dl

Äggvita

3.0 

styck

 

Garnityr:

 

Mörk choklad

150.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

Om biskvier >

 

 

Om smörkräm >

 

 

Om bakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4046 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 30%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 29 gram)

Ingredienser

Visa:
Kakbotten:

Mandelmjöl 2.5 dl 15%

Strösocker 1.8 dl 16%

Äggvita 1.5 styck 1%

 

Alternativ:

Mandelmassa färdig 200.0 gram Äts ej

Strösocker 100.0 gram Äts ej

Äggvita 60.0 gram Äts ej

 

Fyllning:

Smör 200.0 gram 36%

Florsocker 1.5 dl 9%

Kakaopulver 0.5 dl 2%

Äggvita 3.0 styck 1%

 

Garnityr:

Mörk choklad 150.0 gram 20%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

Om biskvier > Äts ej

Om smörkräm > Äts ej

Om bakelser > Äts ej

Tillagning (1 tim )

En biskvi består av en mandelkaksbotten som fylls med smörkräm och toppas med smält choklad. En chokladbiskvi är en biskvi där smörkrämen smaksatts med kakao.

  1. Förvärm ugnen till 175°C..

  2. Bottnar: Blanda mandelmjöl, socker och äggvita. Rulla ut massan till en lång rulle. Dela den med kniv i 30 bitar. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  3. Alternativ botten: Mandelbotten kan också tillredas på grovriven mandelmassa blandat med socker och äggvita.

  4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.

  5. Smörkräm: Smält smör och låt det svalna. Vispa florsocker, kakao och äggvita. Tillsätt smöret och vispa krämen fluffig. Bred krämen på bottnarna.

  6. Garnityr: Smält försiktigt choklad i vattenbad (läs mer > Så smälts choklad). Doppa toppen på biskvierna i den smälta chokladen. Låt chokladen rinna av och lägg dem på en plåt. Ställ in de chokladdoppade biskvierna i kylen. De är klara när chokladen stelnat. 

Kockens kommentar

Begreppet "biskvi" är helsvenskt härlett från franskans "biscuit" (= kaka) och förekommer inte i andra länder. Kan också avse så kallade mandelbiskvier som är små mandelkakstoppar (se recept > Degli amaretti). En klassisk variant av chokladbiskvi är Sara Bernhardt-biskvi (se dito recept). Läs mer > Om biskvier.

Tempererad choklad: För att få en stabil, fast och blank choklad måste den "tempereras". Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept > Temperera choklad.

Alternativ

Degli Amaretti (mandelbiskvier)

Sara Bernhardt-biskvier

Tempererad choklad

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Biskvi, chokladbiskvier