Biff ā la Lindström, ā la Petter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Biff ā la Lindström, ā la Petter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

600.0 

gram

Rödbetor inlagda

1.0 

dl

Gul lök

0.5 

styck

Kapris

4.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Blomkål helt huvud

0.5 

huvud

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1963 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 481 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 600.0 gram 56%

Rödbetor inlagda 1.0 dl 1%

Gul lök 0.5 styck 1%

Kapris 4.0 msk 1%

Ägg 1.0 styck 3%

Matfett till stekning 2.0 msk 10%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 27%

Blomkål helt huvud 0.5 huvud 5%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Dela blokålen i mindre buketter. Koka upp vatten med lite salt. Koka blomkålen 3-4 minuter. Ta ur.
  3. Skala och finhacka lök, finhacka rödbetor. Blanda färs med lök, rödbetor, kapris, ägg, salt och peppar. Forma biffar.
  4. Hetta upp matfett i panna och stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti.
  5. Sky: Vispa ur pannan med lite vatten.

Kockens kommentar

Biffarna blir godast om den görs på nymald färs och steks så snart som möjligt. Eftersom köttet skall vara lätt rått, måste nötfärs användas. Mjölk skall inte användas i färsen då den kan skära sig med rödbetorna. En svensk klassiker, jämför med "originalet".

Alternativ

Biff ā la Lindström, originalet?

Halstrad råbiff

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Biff ā la Lindström, ā la Petter