Broccoli- och potatissoppa med ingefära

Broccoli- och potatissoppa med ingefära

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Vatten

5.0 

dl

Grönsaksbuljongtärning

1.0 

styck

Blomkål ansad

115.0 

gram

Potatis mjölig sort

70.0 

gram

Ingefära färsk

6.0 

gram

Vitlök torkad

5.0 

gram

Gul lök hackad

63.0 

gram

Crème fraiche lätt

150.0 

gram

Citronjuice

4.0 

tsk

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Salt

1.0 

krm

Svartpeppar mald

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 390 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 438 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 5.0 dl 0%

Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 6%

Blomkål ansad 115.0 gram 7%

Potatis mjölig sort 70.0 gram 12%

Ingefära färsk 6.0 gram 1%

Vitlök torkad 5.0 gram 2%

Gul lök hackad 63.0 gram 6%

Crème fraiche lätt 150.0 gram 62%

Citronjuice 4.0 tsk 2%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Svartpeppar mald 1.0 krm 0%

Tillagning

  1. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningen.
  2. Tärna potatis och blomkål. Hacka eller skiva lök, vitlök och ingefära. Lägg ner i vattnet.
  3. Låt koka tills grönsakerna mjuknat.
  4. Tillsätt crème fraiche, citron, sambal och kryddor.

Kockens kommentar

Soppan blir ganska syrlig. Ta mindre citron om du vill minska den syrliga smaken!

TIPS! Uteslut citron och sambal och variera kryddningen med något annat som du gillar.

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Broccoli- och potatissoppa med ingefära