Ugnsbakad lax med dill och romsås

Foto: Medlemsrecept

Ugnsbakad lax med dill och romsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé portionsbit

4.0 

styck

Dill finhackad

2.0 

msk

Citronjuice (färsk)

2.0 

msk

Citronpeppar

1.0 

tsk

Crème fraiche lätt

3.0 

dl

Lättmajonnäs färdig

2.0 

msk

Fiskrom

75.0 

gram

Dill finhackad

4.0 

msk

Citronjuice (färsk)

0.5 

msk

Honung

1.0 

tsk

Citronpeppar

1.0 

tsk

Potatis kokt

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 578

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2312 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 444 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé portionsbit 4.0 styck 44%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Citronjuice (färsk) 2.0 msk 0%

Citronpeppar 1.0 tsk 0%

Crème fraiche lätt 3.0 dl 21%

Lättmajonnäs färdig 2.0 msk 4%

Fiskrom 75.0 gram 4%

Dill finhackad 4.0 msk 0%

Citronjuice (färsk) 0.5 msk 0%

Honung 1.0 tsk 1%

Citronpeppar 1.0 tsk 0%

Potatis kokt 800.0 gram 29%

Tillagning

  1. Ringla olivolja i en ugnssäker form och strö flingsalt över bottnen. Lägg i laxfiléerna, skvätt över lite citronsaft, krydda med citronpeppar och lägg på både hackad och hel dill. Sätt in i ugnen på 225° i ca 20 minuter.
  2. Romsåsen: Blanda cème fraiche och majonnäs till såsen i en skål. Tillsätt rom och dill. Smaksätt med citronsaft och lite honung samt citronpeppar.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ugnsbakad lax med dill och romsås