Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 578

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2312 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé portionsbit 4.0 styck 44%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Citronjuice (färsk) 2.0 msk 0%
Citronpeppar 1.0 tsk 0%
Crème fraiche lätt 3.0 dl 21%
Lättmajonnäs färdig 2.0 msk 4%
Fiskrom 75.0 gram 4%
Dill finhackad 4.0 msk 0%
Citronjuice (färsk) 0.5 msk 0%
Honung 1.0 tsk 1%
Citronpeppar 1.0 tsk 0%
Potatis kokt 800.0 gram 29%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Ringla olivolja i en ugnssäker form och strö flingsalt över bottnen. Lägg i laxfiléerna, skvätt över lite citronsaft, krydda med citronpeppar och lägg på både hackad och hel dill. Sätt in i ugnen på 225° i ca 20 minuter.
- Romsåsen: Blanda cème fraiche och majonnäs till såsen i en skål. Tillsätt rom och dill. Smaksätt med citronsaft och lite honung samt citronpeppar.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ugnsbakad lax med dill och romsås
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: