Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 651

GBR (GI) / port: 21
Recept: 2604 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pasta torr 400.0 gram 55%
Bacon 1.0 förp. 19%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rödlök 2.0 styck 5%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Matlagningsgrädde 2.5 dl 15%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Sojasås kinesisk 2.0 tsk 0%
Rucolasallat 1.0 knippe 1%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Koka pastan.
- Skär bacon i strimlor.
- Skala och hacka vitlöken och skala och skiva rödlöken.
- Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Fräs vitlök och rödlök och lägg över i grytan.
- Tillsätt grädde, fond, sambal oelek och soja. Låt allt koka några minuter. Servera såsen med pastan och rucola.
Kockens kommentar
Griskött är snabblagat kött till vardags. Köp färdigstrimlat eller strimla själv. Baconet kan bytas ut mot 400 g färsk skinka. Recept från Alltommat.Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Gräddig chilipasta
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani