Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2147 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle 300.0 gram 53%
Bladspenat fryst 250.0 gram 2%
Kycklingfilé utan skinn 400.0 gram 20%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Soltorkade tomater 50.0 gram 4%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Matlagningsgrädde 2.5 dl 18%
Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Koka pastan.
- Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet.
- Skär kycklingen i små bitar.
- Skala och hacka vitlöken.
- Grovstrimla tomater och spenat.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några min.
- Servera såsen med pastan.
Tips: Det går bra att byta den frysta spenaten mot färsk.
Kockens kommentar
Tricolore speciale! Grön spenat, röda tomater och vit pasta, italienskt och gott så det förslår. Recept från Arla.Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Italiensk kycklingpasta
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani