Italiensk kycklingpasta

Foto: Medlemsrecept

Italiensk kycklingpasta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tagliatelle

300.0 

gram

Bladspenat fryst

250.0 

gram

Kycklingfilé utan skinn

400.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Soltorkade tomater

50.0 

gram

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar

1.0 

krm

Matlagningsgrädde

2.5 

dl

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2147 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 405 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle 300.0 gram 53%

Bladspenat fryst 250.0 gram 2%

Kycklingfilé utan skinn 400.0 gram 20%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Soltorkade tomater 50.0 gram 4%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Matlagningsgrädde 2.5 dl 18%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%

Tillagning

  1. Koka pastan.
  2. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet.
  3. Skär kycklingen i små bitar.
  4. Skala och hacka vitlöken.
  5. Grovstrimla tomater och spenat.
  6. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  7. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några min.
  8. Servera såsen med pastan.

Tips: Det går bra att byta den frysta spenaten mot färsk.

Kockens kommentar

Tricolore speciale! Grön spenat, röda tomater och vit pasta, italienskt och gott så det förslår. Recept från Arla.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Italiensk kycklingpasta