Fänkålssoppa med ädelost

Fänkålssoppa med ädelost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök hackad

2.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Fänkål

700.0 

gram

Potatis

150.0 

gram

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Vatten

8.0 

dl

Ädelost 21% fett

100.0 

gram

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Rågbröd

4.0 

skivor

Skinka mager rökt

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1412 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 519 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök hackad 2.0 styck 7%

Olivolja 1.0 msk 8%

Fänkål 700.0 gram 13%

Potatis 150.0 gram 7%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 3%

Vatten 8.0 dl 0%

Ädelost 21% fett 100.0 gram 22%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Rågbröd 4.0 skivor 35%

Skinka mager rökt 4.0 skivor 3%

Tillagning

  1. Fräs löken mjuk i oljan.
  2. Lägg ner fänkål och potatis och späd med buljongen. Låt koka tills allt är mjukt ca 15 min.
  3. Tillsätt osten, mixa soppan och strö gräslök över.
  4. Servera med rågbröd med skinka.

Kockens kommentar

Recept från MåBra.

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Fänkålssoppa med ädelost