Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 347

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1389 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kronärtskockshjärtan inlagd } 600.0 gram 13%
Olivolja 4.0 tsk 11%
Potatis 200.0 gram 10%
Gul lök 1.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Vatten 10.0 dl 0%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 3%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 23%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Babyspenat 140.0 gram 2%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Fiberfranska 4.0 skivor N/A
Riven ost 3.0 dl 31%
Chilipulver 4.0 krm 0%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°.
- Häll av vattnet från skockorna och dela i mindre bitar. Fräs i oljan tillsammans med potatis, lök och vitlök i en gryta.
- Tillsätt buljong och grädde och låt puttra under lock ca 5 min.
- Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten.
- Blanda osten med kryddor och fördela på brödskivorna. Gratinera mitt i ugnen tills osten fått fin färg. Skär i trekanter och servera till soppan.
- Garnera soppan med finhackad röd paprika.
Kockens kommentar
En matig, härlig, helt vegetarisk soppa! Recept från MåBra.Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Kronärtskocksoppa med chiligrillad ostsmörgås
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan