Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 3%
Vatten 6.0 dl 0%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 20%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Fetaost 150.0 gram 29%
Lättyoghurt naturell 2.0 dl 6%
Majsstärkelse Maizena 1.0 msk 2%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Oliver svarta avrunna 1.0 dl 9%
Paprika röd 60.0 gram 1%
Ärtskott 30.0 gram 1%
Ljust formbröd 4.0 skivor 28%
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Koka upp buljong, grädde och pressade vitlöksklyftor.
- Tillsätt fetaost och mixa soppan slät.
- Rör ihop yoghurt och mjöl och vispa ner i soppan. Låt sjuda några min.
- Krydda. Servera varm med tillbehören.
Kockens kommentar
Recept från MåBra.Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Varm fetaostsoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan