Kycklingsnabbis

Kycklingsnabbis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinglårfilé

600.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Crème fraiche mini }

2.5 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Matvete

150.0 

gram

Grönsaksfond konc.

1.0 

tsk

Rapsolja

1.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Schalottenlök

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Gurka

1.0 

styck

Morot

500.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2544 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 508 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 600.0 gram 23%

Creme fraiche 2.0 dl 25%

Crème fraiche mini } 2.5 dl 8%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

Matvete 150.0 gram 19%

Grönsaksfond konc. 1.0 tsk 1%

Rapsolja 1.0 msk 4%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Gurka 1.0 styck 2%

Morot 500.0 gram 6%

Skapat av: Felixan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Lägg lårfiléerna i en ugnsfast, smord form. De bör ligga ganska tätt.
  3. Blanda de två olika typerna av crème fraîche, paprikapulver och kycklingfond i en bunke och häll över kycklingen, täck alla filéer.
  4. Grädda i 20-25 minuter. Kolla temperaturen! Kyckling ska inte understiga 68°C.
  5. Koka upp vatten och grönsaksfond till kamutvetet. Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
  6. Skär grönsaksstavar av morot, gurka och en halv paprika.
  7. Hacka resten av paprikan och schalottenlök medelgrovt.
  8. Hetta upp oljan, lägg i löken först i två minuter, sedan paprikan, skvätt ev i någon msk vatten om det ser ut att börja bli för brynt. När dom blivit lätt mjuka, klicka i 1 msk smör och stek ett par minuter till. Ta åt sidan.
  9. När kamutvetet är klart, blanda med paprika- och lökblandningen.
    Servera kycklingen med kamutvetet och grönsakerna

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Kycklingsnabbis