
Kycklingsnabbis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2544 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklinglårfilé 600.0 gram 23%
Creme fraiche 2.0 dl 25%
Crème fraiche mini } 2.5 dl 8%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Matvete 150.0 gram 19%
Grönsaksfond konc. 1.0 tsk 1%
Rapsolja 1.0 msk 4%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Gurka 1.0 styck 2%
Morot 500.0 gram 6%
Skapat av: Felixan
Tillagning
- Sätt ugnen på 220°C.
- Lägg lårfiléerna i en ugnsfast, smord form. De bör ligga ganska tätt.
- Blanda de två olika typerna av crème fraîche, paprikapulver och kycklingfond i en bunke och häll över kycklingen, täck alla filéer.
- Grädda i 20-25 minuter. Kolla temperaturen! Kyckling ska inte understiga 68°C.
- Koka upp vatten och grönsaksfond till kamutvetet. Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
- Skär grönsaksstavar av morot, gurka och en halv paprika.
- Hacka resten av paprikan och schalottenlök medelgrovt.
- Hetta upp oljan, lägg i löken först i två minuter, sedan paprikan, skvätt ev i någon msk vatten om det ser ut att börja bli för brynt. När dom blivit lätt mjuka, klicka i 1 msk smör och stek ett par minuter till. Ta åt sidan.
- När kamutvetet är klart, blanda med paprika- och lökblandningen.
Servera kycklingen med kamutvetet och grönsakerna
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Kycklingsnabbis
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan