Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2947 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammbog utan ben 800.0 gram 36%
Gul lök 1.0 styck 2%
Morot 3.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Kalvbuljong avfettad 5.0 dl 1%
el. kalvfond konc. + vatten Äts ej
Korianderfrö mald 2.0 tsk 0%
Spiskummin mald 1.0 tsk 0%
Gurkmeja mald 2.0 tsk 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Maizena ljus 3.0 msk 3%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Salt 0%
Till servering
Ris 3.0 dl 29%
Matyoghurt 4.0 dl 15%
Kockskolan:
Så lagas lammbog > Äts ej
Så grytkokas lammkött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Skapat av: Svenskt kött
Tillagning (1 tim )
- Tärna kött. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva morot. Riv ingefära. Hacka chili.
- Bryn kött, gul lök och morötter i omgångar i stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Tillsätt alla kryddor, vitlök, ingefära och chili. Häll på buljong. Salta. Koka upp. Sänk värmen och sjud cirka 50 minuter tills köttet är mört.
- Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen.
- Red grytan med ljus maizenaredning. Koka 3 minuter. Krydda med citronsaft.
- Servera med ris och yoghurt.
Kockens kommentar
Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Indisk lammgryta med yoghurt
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan