Indisk lammgryta med yoghurt

Foto: Svenskt Kött -

Indisk lammgryta med yoghurt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammbog utan ben

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Morot

3.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Kalvbuljong avfettad

5.0 

dl

el. kalvfond konc. + vatten

 

 

Korianderfrö mald

2.0 

tsk

Spiskummin mald

1.0 

tsk

Gurkmeja mald

2.0 

tsk

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Maizena ljus

3.0 

msk

Citronjuice

1.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Till servering

 

 

 

Ris

3.0 

dl

Matyoghurt

4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammbog >

 

 

Så grytkokas lammkött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2947 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 665 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammbog utan ben 800.0 gram 36%

Gul lök 1.0 styck 2%

Morot 3.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Kalvbuljong avfettad 5.0 dl 1%

el. kalvfond konc. + vatten Äts ej

Korianderfrö mald 2.0 tsk 0%

Spiskummin mald 1.0 tsk 0%

Gurkmeja mald 2.0 tsk 1%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Maizena ljus 3.0 msk 3%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Salt 0%

 

Till servering 

Ris 3.0 dl 29%

Matyoghurt 4.0 dl 15%

 

Kockskolan:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så grytkokas lammkött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Tärna kött. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva morot. Riv ingefära. Hacka chili.
  2. Bryn kött, gul lök och morötter i omgångar i stekpanna. Lägg över i en gryta.
  3. Tillsätt alla kryddor, vitlök, ingefära och chili. Häll på buljong. Salta. Koka upp. Sänk värmen och sjud cirka 50 minuter tills köttet är mört.
  4. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Red grytan med ljus maizenaredning. Koka 3 minuter. Krydda med citronsaft.
  6. Servera med ris och yoghurt.

Kockens kommentar

Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Indisk lammgryta med yoghurt