Sellerisoppa med ädelost och bacon

Sellerisoppa med ädelost och bacon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rotselleri

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vatten

9.0 

dl

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Grädde

2.0 

dl

Ädelost

100.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Bacon

1.0 

förp.

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 424 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 500.0 gram 6%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vatten 9.0 dl 0%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 2%

Grädde 2.0 dl 36%

Ädelost 100.0 gram 18%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

Salt och peppar 0%

 

Bacon 1.0 förp. 24%

Skapat av: LCHF-butiken

Tillagning (30 min )

  1. Skala rotselleri och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök. Fräs grönsakerna i smör utan att de tar färg.
  2. Tillsätt buljong och vatten. Koka tills allt är mjukt, cirka 20 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smula ner ost. Låt den smälta, men låt inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär bacon i bitar. Knaperstek. Strö bacon över soppan.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Sellerisoppa med ädelost och bacon