
Sellerisoppa med ädelost och bacon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rotselleri 500.0 gram 6%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vatten 9.0 dl 0%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 2%
Grädde 2.0 dl 36%
Ädelost 100.0 gram 18%
Smör normalsaltat 2.0 msk 10%
Bacon 1.0 förp. 24%
Skapat av: LCHF-butiken
Tillagning (30 min )
- Skala rotselleri och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök. Fräs grönsakerna i smör utan att de tar färg.
- Tillsätt buljong och vatten. Koka tills allt är mjukt, cirka 20 minuter.
- Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smula ner ost. Låt den smälta, men låt inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.
- Skär bacon i bitar. Knaperstek. Strö bacon över soppan.
Fler recept inom Rotfruktssoppa
Liknande recept som Sellerisoppa med ädelost och bacon
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotsaksminestrone med örtkeso
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Palsternackssoppa med curry och kokos
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatissoppa med kryddiga hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Morotssoppa med apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Krämig rotsellerisoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med citron
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med svampmacka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande morotssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan