Indisk linsgryta

Foto: Jönssons bilder

Indisk linsgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svarta linser torkade

2.0 

dl

Vatten

6.0 

dl

Morot

2.0 

styck

Brytbönor färska

300.0 

gram

Potatismjöl (Kockens}

2.0 

tsk

Cashewnötter torrostade

0.5 

dl

Gurkmeja

1.0 

tsk

Ingefära mald

1.0 

tsk

Korianderfrön

1.0 

tsk

Spiskummin mald

1.0 

tsk

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 2

Recept: 979 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 384 gram)

Ingredienser

Visa:

Svarta linser torkade 2.0 dl 60%

Vatten 6.0 dl 0%

Morot 2.0 styck 8%

Brytbönor färska 300.0 gram 9%

Potatismjöl (Kockens} 2.0 tsk 3%

Cashewnötter torrostade 0.5 dl 16%

Gurkmeja 1.0 tsk 1%

Ingefära mald 1.0 tsk 2%

Korianderfrön 1.0 tsk 0%

Spiskummin mald 1.0 tsk 1%

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Salt 0%

Skapat av: Kockens

Tillagning (45 min )

  1. Skölj linser i kallt vatten. Låt rinna av. Koka linserna mjuka i vatten och kryddor i en gryta, cirka 40 minuter.
  2. Skala och skär morötter i tunna strimlor. Lägg morotsstrimlor och brytbönor i grytan när cirka 5 minuter återstår av koktiden.
  3. Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten. Häll redningen i grytan. Låt koka upp under omrörning. Blanda i cashewnötter. Strimla koriander och strössla över grytan.
  4. Servera linsgrytan med basmatiris och en klick matlagningsyoghurt.

Kockens kommentar

Tips: Blir grytan grå i färgen kan den färgsättas med ½-1 msk soja.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Indisk linsgryta