Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1757 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 3.0 dl 48%
Tomater 3.0 styck 3%
Gurka 1.0 styck 3%
Salladslök 2.0 styck 1%
Persilja 1.0 knippe 1%
Mynta färsk 1.0 kruka 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Olivolja 1.0 dl 43%
Havssalt 0%
Kockskolan:
Om tabbouleh > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (30 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Fintärna tomat och gurka. Strimla lök. Hacka persilja och mynta.
- Blanda pressad citron med olivolja.
- Blanda bulgur med tomat, gurka, persilja och mynta. Tillsätt dressingen. Salta och peppra. Låt gärna stå i kylen en tid, den smakar bättre då.
Kockens kommentar
Servera som ensamrätt tillsammans med (pita)bröd, som tillbehör, som en del av buffébordet eller som mezze.
Tabbouleh (arabiska) är en klassisk libanesisk (levantinsk) persiljesallad bestående av finhackade tomater och lök, kokt bulgur, hackad persilja och mynta, som smaksätts med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Det finns regionala varianter, till exempel kan gurka ingå. Benämns i Frankrike "taboulé". Tabbûle kommer från arabiskans tâbil, med innebörd smaksatt eller "dip". Se recept > Tabbouleh.
Levantin = är en arabisk dialekt med ursprung i Syrien, som även talas i Libanon, Palestina, Jordanien och östra Turkiet.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Tabbouleh, libanesisk persiljesallad
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian