Tabbouleh, libanesisk persiljesallad

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Tabbouleh, libanesisk persiljesallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bulgur gryn

3.0 

dl

Tomater

3.0 

styck

Gurka

1.0 

styck

Salladslök

2.0 

styck

Persilja

1.0 

knippe

Mynta färsk

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Havssalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Kockskolan:

 

Om tabbouleh >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1757 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 3.0 dl 48%

Tomater 3.0 styck 3%

Gurka 1.0 styck 3%

Salladslök 2.0 styck 1%

Persilja 1.0 knippe 1%

Mynta färsk 1.0 kruka 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Olivolja 1.0 dl 43%

Havssalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Kockskolan:

Om tabbouleh > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Fintärna tomat och gurka. Strimla lök. Hacka persilja och mynta.
  3. Blanda pressad citron med olivolja.
  4. Blanda bulgur med tomat, gurka, persilja och mynta. Tillsätt dressingen. Salta och peppra. Låt gärna stå i kylen en tid, den smakar bättre då.

Kockens kommentar

Servera som ensamrätt tillsammans med (pita)bröd, som tillbehör, som en del av buffébordet eller som mezze.

Tabbouleh (arabiska) är en klassisk libanesisk (levantinsk) persiljesallad bestående av finhackade tomater och lök, kokt bulgur, hackad persilja och mynta, som smaksätts med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Det finns regionala varianter, till exempel kan gurka ingå. Benämns i Frankrike "taboulé". Tabbûle kommer från arabiskans tâbil, med innebörd smaksatt eller "dip". Se recept > Tabbouleh.

Levantin = är en arabisk dialekt med ursprung i Syrien, som även talas i Libanon, Palestina, Jordanien och östra Turkiet.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Tabbouleh, libanesisk persiljesallad