Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 484

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1935 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Lax kallrökt 200.0 gram 22%
Mathavre 2.0 dl 29%
Kikärter konserv 1.0 förp. 26%
Spenat färsk 70.0 gram 1%
Paprika gul 1.0 styck 2%
Gräslök finhackad 0.5 dl 0%
Marinad
Rapsolja 0.5 dl 19%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Skapat av: Kungsörnen
Tillagning (20 min )
- Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen (häll av eventuellt överblivet vatten).
- Pressa lime. Vispa ihop marinaden. Blanda i den varma mathavren.
- Häll av lagen från kikärter. Skölj spenat. Skär paprika i bitar. Blanda kikärter och grönsaker med mathavren.
- Strö över delade valnötter och klippt gräslök. Servera laxskivor och limeklyftor till.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Limemarinerad mathavresallad med lax
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan