
Fisk i folie
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 85%
Morot 2.0 styck 6%
Squash 1.0 styck 4%
Broccoli 1.0 stjälk 2%
Purjolök strimlad 2.0 dl 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Dragon torkad 2.0 tsk 0%
Olivolja 0%
Ugnsfolie Äts ej
Skapat av: Ulrika
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skär lax i lika stora portionsbitar. Skala och skiva morötter. Skär squash i lagom stora bitar. Bryt broccoli i mindre bitar.
- Fördela grönsakerna på folieark, 1 ark per portion. Droppa över olivolja och pressad citron. Strö på salt, peppar och dragon.
- Krydda laxen med salt och peppar. Fördela på grönsakerna. Stäng igen foliepaketet. Sätt in i ugnen 15 minuter.
- Servera med en klick aioli eller citronmajonnäs och kokt råris.
Kockens kommentar
GI 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta GI-värde. Läs mer om GI, se länkar i ingredienslistan.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Fisk i folie
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: