Fiskgryta med tomat (GI-recept)

Foto: Medlemsrecept

Fiskgryta med tomat (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Champinjoner färska

12.0 

styck

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Krossade tomater

1.0 

burk

Crème fraiche lätt

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 309

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1235 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 394 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 38%

Gul lök 1.0 styck 4%

Paprika röd 1.0 styck 3%

Champinjoner färska 12.0 styck 5%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 2%

Krossade tomater 1.0 burk 7%

Crème fraiche lätt 2.0 dl 26%

Smör normalsaltat 2.0 msk 16%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Ulrika

Tillagning

  1. Skär fisk i lagom stora bitar. Skala och hacka lök. Tärna paprika. Skiva champinjoner.
  2. Bryn lök, paprika och svamp i lite smör i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka i 10 minuter.
  3. Lägg i fisken. Låt sjuda i 2-3 minnuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med råris eller bulgur.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Fiskgryta med tomat (GI-recept)