Fiskgratäng med mathavre

Fiskgratäng med mathavre

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

4.0 

styck

Sejfilé

500.0 

gram

Tomater

4.0 

styck

Rödlök

2.0 

styck

Milda minimat (7% fett)

3.0 

dl

Hummerfond konc.

1.0 

msk

Gräslök finhackad

4.0 

msk

Riven ost

80.0 

gram

Svartpeppar

 

 

 

Mathavre

3.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2423 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 572 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 4.0 styck 8%

Sejfilé 500.0 gram 17%

Tomater 4.0 styck 3%

Rödlök 2.0 styck 5%

Milda minimat (7% fett) 3.0 dl 12%

Hummerfond konc. 1.0 msk 2%

Gräslök finhackad 4.0 msk 0%

Riven ost 80.0 gram 12%

Svartpeppar 0%

 

Mathavre 3.5 dl 41%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skala rödbetor. Koka i vatten cirka 10 minuter. Häll av vattnet. Skär i tunna skivor. Täck botten av en gratängform med rödbetorna. Lägg fisk ovanpå.
  3. Hacka tomat. Skala och finhacka rödlök. Blanda matlagningsgrädde med hummerfond, tomater, rödlök, gräslök och svartpeppar. Häll blandningen över fisk och rödbetor.
  4. Strö över riven ost. Tillaga i mitten av ugnen 30-40 minuter.
  5. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Servera till fiskgratängen.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Fiskgratäng med mathavre