
Fiskgratäng med mathavre
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2423 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödbeta 4.0 styck 8%
Sejfilé 500.0 gram 17%
Tomater 4.0 styck 3%
Rödlök 2.0 styck 5%
Milda minimat (7% fett) 3.0 dl 12%
Hummerfond konc. 1.0 msk 2%
Gräslök finhackad 4.0 msk 0%
Riven ost 80.0 gram 12%
Svartpeppar 0%
Mathavre 3.5 dl 41%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala rödbetor. Koka i vatten cirka 10 minuter. Häll av vattnet. Skär i tunna skivor. Täck botten av en gratängform med rödbetorna. Lägg fisk ovanpå.
- Hacka tomat. Skala och finhacka rödlök. Blanda matlagningsgrädde med hummerfond, tomater, rödlök, gräslök och svartpeppar. Häll blandningen över fisk och rödbetor.
- Strö över riven ost. Tillaga i mitten av ugnen 30-40 minuter.
- Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Servera till fiskgratängen.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Fiskgratäng med mathavre
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: