Blomkål polonaise (LCHF-recept)

Blomkål polonaise (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Blomkål helt huvud

3.0 

huvuden

Bacon

2.0 

förp.

Ägg

4.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Smör till stekning

3.0 

msk

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

Örtkrydda till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2147 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 563 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 3.0 huvuden 27%

Bacon 2.0 förp. 45%

Ägg 4.0 styck 12%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Smör till stekning 3.0 msk 13%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

Örtkrydda till garnering 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Tillagning

  1. Hårdkoka ägg, cirka 8 minuter. Skala och grovhacka. Tärna bacon. Finhacka paprika i samma storlek. Ansa blomkål.
  2. Koka blomkålen ätmjuk i lättsaltat vatten utan att det faller sönder 3-5 minuter.
  3. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Vänta tills det är ljust nötbrunt. Stek bacon. Därefter paprika. Tillsätt äggen. Låt svänga runt utan att äggen blir för sönderhackade.
  4. Slå det varma hacket över den fortfarnde varma blomkålen. Strö på kryddgrönt (t.ex. oregano eller koriander). Anvsluta med nymald peppar och flingsalt.

Kockens kommentar

Kokboken "LCHF för tjejer" är en opportunistisk kokbok med föga koppling till LCHF-ideologin skriven i en tid när LCHF var på modet. LCHF är i sig en "mumbo-jumbo"-filosofi utan saklig grund. När metoden fungerar ur bantnings­synpukt beror det på små portioner och/eller lågkaloriingrenser som i detta recept. Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Blomkål polonaise (LCHF-recept)