Risotto med champinjoner

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Risotto med champinjoner

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Arborioris

3.0 

dl

el. avorioris

 

 

Champinjoner

250.0 

gram

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Bananschalottenlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Grönsaksbuljong }

1.0 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Parmesan

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1664 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 401 gram)

Ingredienser

Visa:

Arborioris 3.0 dl 52%

el. avorioris 0%

Champinjoner 250.0 gram 4%

Smör normalsaltat 30.0 gram 13%

Bananschalottenlök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja till stekning 2.0 msk 14%

Grönsaksbuljong } 1.0 liter 3%

el. vatten + konc. fond 0%

Parmesan 50.0 gram 11%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Dela champinjonhattar från fötterna. Hacka fötterna fint. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Riv parmesan.
  2. Koka upp grönsaksbuljongen.
  3. Fräs ris i olja några minuter. Tillsätt champinjon­fötterna och vitlök. Fräs ytterligare i 1 minut.
  4. Risotto: Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på mer buljong då och då tills riset är klart (15-20 minuter), inte tar till sig mer vätska. Rör i smör och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek champinjonhattarna i smör. 
  6. Lägg upp risotto på tallrik med champinjon­hattarna. Hyvla gärna över lite extra parmesan.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Fler recept inom Risotto

Liknande recept som Risotto med champinjoner