Laxburgare med mangosalsa

Laxburgare med mangosalsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé utan skinn

500.0 

gram

Jalapeno inlagd (Old el Paso)

2.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Lime färskpressad

1.0 

styck

Potatismjöl

1.0 

msk

Matyoghurt

2.0 

dl

Mango

1.0 

styck

Salladslök

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 342

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1369 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 500.0 gram 66%

Jalapeno inlagd (Old el Paso) 2.0 styck 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Potatismjöl 1.0 msk 3%

Matyoghurt 2.0 dl 17%

Mango 1.0 styck 12%

Salladslök 1.0 styck 0%

Skapat av: Arla

Tillagning

  1. Finhacka lax eller mixa grovt.
  2. Blanda hälften av pepparen med laxen, salt, rivet limeskal, mjöl och 1/4 av yoghurten till en färs. Forma färsen till stora biffar.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Skala, kärna ur och hacka mango. Finstrimla salladslök. Blanda mango, salladslök och limesaft med yoghurten och pepparn som är kvar.
  4. Stek laxburgarna i smör cirka 2 minuter på varje sida.
  5. Servera på rostat bröd med såsen och sallad.

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Laxburgare med mangosalsa