Krämig potatis- och purjolökssoppa

Foto: Arla ¤

Krämig potatis- och purjolökssoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

4.0 

styck

Purjolök

2.0 

styck

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Dragon torkad

0.5 

tsk

Körvel torkad

2.0 

tsk

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Vatten

5.0 

dl

Mjölk

5.0 

dl

Creme fraiche

2.0 

dl

Persilja finhackad

1.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 464 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 4.0 styck 17%

Purjolök 2.0 styck 8%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Dragon torkad 0.5 tsk 0%

Körvel torkad 2.0 tsk 0%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 3%

Vatten 5.0 dl 0%

Mjölk 5.0 dl 19%

Creme fraiche 2.0 dl 41%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Smör till stekning 2.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Arla

Tillagning

  1. Skala och skiva potatis. Strimla purjolök. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka cirka 15 minuter.
  2. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölk och hälften av crème fraiche. Låt soppan koka upp.
  3. Strö över persilja. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.

Kockens kommentar

Krämig, mustig och mättande potatis- och purjolökssoppa med smak av gröna örter. Snabblagad soppa som snabbt blir en favorit på middagsbordet.

Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Krämig potatis- och purjolökssoppa