Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 4.0 styck 17%
Purjolök 2.0 styck 8%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Dragon torkad 0.5 tsk 0%
Körvel torkad 2.0 tsk 0%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 3%
Vatten 5.0 dl 0%
Mjölk 5.0 dl 19%
Creme fraiche 2.0 dl 41%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Smör till stekning 2.0 msk 12%
Skapat av: Arla
Tillagning
- Skala och skiva potatis. Strimla purjolök. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka cirka 15 minuter.
- Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölk och hälften av crème fraiche. Låt soppan koka upp.
- Strö över persilja. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.
Kockens kommentar
Krämig, mustig och mättande potatis- och purjolökssoppa med smak av gröna örter. Snabblagad soppa som snabbt blir en favorit på middagsbordet.Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.
Fler recept inom Rotfruktssoppa
Liknande recept som Krämig potatis- och purjolökssoppa
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotsaksminestrone med örtkeso
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Palsternackssoppa med curry och kokos
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatissoppa med kryddiga hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Morotssoppa med apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Krämig rotsellerisoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med citron
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med svampmacka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande morotssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan