Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 6.0 styck 23%
Grädde 2.0 dl 44%
Broccoli 400.0 gram 8%
Präst hårdost 31% 50.0 gram 12%
Rödlök 1.0 styck 4%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Kockskolan:
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär ner broccoli i mindre bitar. Koka 1-2 minuter i vattnet. Kyl av snabbt i kallt vatten. Låt rinna av.
- Skala och skiva rödlök. Stek i smör. Riv hårdost.
- Omelett: Knäck ägg i en bunke. Blanda med grädde. Blanda i ost, broccoli och rödlök. Krydda med salt och peppar.
- Klä en lagom stor ugnform med bakplåtspapper. Häll i smeten.
- Baka i ugnen cirka 30 minuter.
- Låt svalna något. Servera.
Kockens kommentar
Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Broccolifrittata med prästost och rödlök
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan