Broccolifrittata med prästost och rödlök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Broccolifrittata med prästost och rödlök

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

6.0 

styck

Grädde

2.0 

dl

Broccoli

400.0 

gram

Präst hårdost 31%

50.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1631 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 236 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 23%

Grädde 2.0 dl 44%

Broccoli 400.0 gram 8%

Präst hårdost 31% 50.0 gram 12%

Rödlök 1.0 styck 4%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > %

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär ner broccoli i mindre bitar. Koka 1-2 minuter i vattnet. Kyl av snabbt i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Skala och skiva rödlök. Stek i smör. Riv hårdost.
  4. Omelett: Knäck ägg i en bunke. Blanda med grädde. Blanda i ost, broccoli och rödlök. Krydda med salt och peppar.
  5. Klä en lagom stor ugnform med bakplåtspapper. Häll i smeten. 
  6. Baka i ugnen cirka 30 minuter.
  7. Låt svalna något. Servera.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Broccolifrittata med prästost och rödlök