Lägg till ingredienser

Antal kringlor: 20

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

Vispgrädde

4.0 

msk

Vetemjöl

4.0 

dl

Kanel

2.5 

tsk

Vatten

 

 

Mandelspån

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om kringlor >

 

 

Om vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 495

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2515 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 34%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 25 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 150.0 gram 43%

Strösocker 2.0 msk 5%

Vispgrädde 4.0 msk 9%

Vetemjöl 4.0 dl 34%

Kanel 2.5 tsk 0%

Vatten 0%

Mandelspån 1.0 dl 10%

 

Kockskolan:

Om kringlor > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt grädde, kanel och mjöl. Arbeta samman till en deg.
  3. Rulla längder. Skär i bitar. Forma till kringlor.
  4. Pensla med vatten. Strö över flagad mandel.
  5. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
  6. Låt kallna på galler.

Kockens kommentar

Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bakverk i form av en dubbel båge vars ändar korsar varandra och bildar öglor". Dock kallas även ringar och 8:or ibland för kringlor. Begreppet kringla från Island = ring. Läs mer > Om kringlor.

Alternativ

Smålandskringlor

Fler recept inom Spritsade kakor, kakkringlor

Liknande recept som Kanelkringlor