Kycklingfilé dragon & citron med granatäppelris

Kycklingfilé dragon & citron med granatäppelris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé dragon/citron }

550.0 

gram

 

Granatäppleris

 

 

 

Ris

4.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Granatäpple

1.0 

styck

Persilja grovhackad

0.5 

dl

Citronjuice

1.5 

msk

Matolja (rapsolja)

1.5 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2304 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé dragon/citron } 550.0 gram 29%

 

Granatäppleris 

Ris 4.0 dl 50%

Purjolök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Granatäpple 1.0 styck 1%

Persilja grovhackad 0.5 dl 0%

Citronjuice 1.5 msk 0%

Matolja (rapsolja) 1.5 msk 8%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Bryn kycklingfiléer runt om i panna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Stek dem i ugnen cirka 20 minuter. Köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig.
  2. Skiva purjolök. Riv vitlök. Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i smör. Tillsätt riset som får fräsa med något. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och låt koka enligt förpackningens anvisning.
  3. När riset är färdigkokt, blanda ner olja. Dela granatäpple och plocka ut kärnor. Vänd ner granatäppelkärnor, persilja och citron i riset. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera riset till kycklingfiléerna och en klick matyoghurt till. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Tips! Tillsätt 1/2 dl grädde för krämigare ris.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Kycklingfilé dragon & citron med granatäppelris