Räk och avokadosallad

Räk och avokadosallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Ägg

8.0 

styck

Champinjoner

200.0 

gram

Grönsallat t.ex. mâche

200.0 

gram

Avokado

4.0 

styck

Cocktailtomater

1.0 

förp.

Kronärtskocksbotten }

1.0 

burk

Räkor skalade

500.0 

gram

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Solroskärnor

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2607 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 316 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 19%

Champinjoner 200.0 gram 2%

Grönsallat t.ex. mâche 200.0 gram 1%

Avokado 4.0 styck 32%

Cocktailtomater 1.0 förp. 3%

Kronärtskocksbotten } 1.0 burk 6%

Räkor skalade 500.0 gram 21%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 4%

Solroskärnor 100.0 gram 23%

Skapat av: Tilda

Tillagning

  1. Skölj salladen och lägg i en stor skål. Skär champinjonerna i fyra delar och stek dem i olja samt koka äggen.
  2. Hacka avokado och kronärtskocksbottnar i mindre bitar och lägg på grönsalladen. Skär därefter cocktailtomaterna i halvor och addera i salladen.
  3. När champinjonerna är klara häll dem på salladen. Rosta solrosfrön i en stekpanna utan matfett. När de är gyllenbruna, häll dem över salladen.
  4. Lägg till sist på de handskalade räkorna och garnera med citronskivor och ägghalvor.

Kockens kommentar

En fräsch sallad, perfekt som lunch.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Räk och avokadosallad