
Räk och avokadosallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2607 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 19%
Champinjoner 200.0 gram 2%
Grönsallat t.ex. mâche 200.0 gram 1%
Avokado 4.0 styck 32%
Cocktailtomater 1.0 förp. 3%
Kronärtskocksbotten } 1.0 burk 6%
Räkor skalade 500.0 gram 21%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 4%
Solroskärnor 100.0 gram 23%
Skapat av: Tilda
Tillagning
- Skölj salladen och lägg i en stor skål. Skär champinjonerna i fyra delar och stek dem i olja samt koka äggen.
- Hacka avokado och kronärtskocksbottnar i mindre bitar och lägg på grönsalladen. Skär därefter cocktailtomaterna i halvor och addera i salladen.
- När champinjonerna är klara häll dem på salladen. Rosta solrosfrön i en stekpanna utan matfett. När de är gyllenbruna, häll dem över salladen.
- Lägg till sist på de handskalade räkorna och garnera med citronskivor och ägghalvor.
Kockens kommentar
En fräsch sallad, perfekt som lunch.Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Räk och avokadosallad
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan