Saffransräkor med apelsin

Foto: Medlemsrecept

Saffransräkor med apelsin

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

1000.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Saffran 0,5 gram

1.0 

förp.

Apelsinskal rivet

0.5 

styck

Pressad apelsin

3.0 

msk

Timjan

0.5 

msk

Hönsbuljongtärning

0.5 

styck

Svartpeppar

1.0 

krm

Crème fraiche lätt

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 259

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1037 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 195 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 1000.0 gram 52%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 12%

Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%

Apelsinskal rivet 0.5 styck 0%

Pressad apelsin 3.0 msk 2%

Timjan 0.5 msk 0%

Hönsbuljongtärning 0.5 styck 1%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Crème fraiche lätt 2.0 dl 31%

Tillagning

  1. Skala räkorna.
  2. Fräs hackad vitlök i olja och tillsätt saffran, apelsinskal och saft, timjan och peppar.
  3. Smula ner buljongtärningen och rör ner créme fraiche. Låt koka någon minut och lägg sedan i räkorna.
  4. Klart att servera!

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Saffransräkor med apelsin