Linssoppa med kokosmjölk & spenat

Foto: Medlemsrecept

Linssoppa med kokosmjölk & spenat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Kanel mald

1.0 

tsk

Kardemumma grovmald

1.0 

tsk

Gurkmeja mald

3.0 

tsk

Krossade tomater

1.0 

burk

Buljongtärning

1.0 

styck

Kokosmjölk (-dryck)

3.0 

dl

Röda linser torkade

3.0 

dl

Spenat färsk

250.0 

gram

Koriander färsk

1.0 

kruka

Vatten

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1897 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 320 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Ingefära färskriven 1.0 msk 1%

Olivolja 2.0 msk 12%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

Kardemumma grovmald 1.0 tsk 0%

Gurkmeja mald 3.0 tsk 1%

Krossade tomater 1.0 burk 5%

Buljongtärning 1.0 styck 1%

Kokosmjölk (-dryck) 3.0 dl 27%

Röda linser torkade 3.0 dl 46%

Spenat färsk 250.0 gram 2%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Vatten 1.0 dl 0%

Skapat av: emi

Tillagning

  1. Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp oljan och fräs i grytans botten.
  2. Häll i tomater och kokosmjölk och smula i buljongtärningarna. Krydda. Rör om och koka upp
  3. Tillsätt linserna och låt det sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är klara
  4. Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Låt det sjuda ett par minuter. Servera med hackad koriander

Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa

Liknande recept som Linssoppa med kokosmjölk & spenat