Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 99
 
    
                Kcal / portion: 316
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 1897 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Olivolja 2.0 msk 12%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
Kardemumma grovmald 1.0 tsk 0%
Gurkmeja mald 3.0 tsk 1%
Krossade tomater 1.0 burk 5%
Buljongtärning 1.0 styck 1%
Kokosmjölk (-dryck) 3.0 dl 27%
Röda linser torkade 3.0 dl 46%
Spenat färsk 250.0 gram 2%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Skapat av: emi
Tillagning
- Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp oljan och fräs i grytans botten.
- Häll i tomater och kokosmjölk och smula i buljongtärningarna. Krydda. Rör om och koka upp
- Tillsätt linserna och låt det sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är klara
- Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Låt det sjuda ett par minuter. Servera med hackad koriander
Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa
Liknande recept som Linssoppa med kokosmjölk & spenat
- 
                
                    BönsoppaTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vit bönsoppa med curryTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaronerTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Svensk klassisk ärtsoppa, ärtor med fläskTid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Split pea soup, Potage saint Germain, engelsk-fransk ärtsoppaTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Indisk linssoppa (friluftsmat)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus 
- 
                
                    Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakrämTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Vegetarisk irländsk soppaTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Yellow dal tadka, indisk gul linssoppaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              