
Avokadosnitt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 2
Recept: 746 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Baguette, bagett 0.5 styck 45%
Olivolja 0%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 1%
Avokado 1.0 styck 28%
Mezeyoghurt 0.5 dl 10%
Chilifrukt färsk 0.5 styck 1%
Honung flytande 1.0 msk 9%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Sugar snaps 75.0 gram 3%
Skapat av: Cillakatt
Tillagning
- Skär baguetten i skivor. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Ställ in i 100 grader varm ugn tills de har fått en knaprig yta. Gnid snittet på vitlöken på de varma bröden.
- Mixa ihop avokado, yoghurt och hackad chili. Häll i honung, salt och peppar. Blanda ihop.
- Klicka på röran på bröden. Garnera med förvällda sugar snaps.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Avokadosnitt
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan