Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3359 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 17%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 100.0 gram 22%
Vetemjöl 3.0 dl 19%
Strösocker 1.0 msk 2%
Vatten 2.0 msk 0%
Stor pajform (25-33 cm) Äts ej
Fyllning:
Pumpa fruktkött 400.0 gram 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Grädde 2.0 dl 21%
Strösocker 1.8 dl 20%
Ägg 3.0 styck 6%
Mashmallows 50.0 gram 5%
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Deg: Blanda snabbt samman pajdegen. Klä en pajform (cirka 28 cm i diameter och gärna med löstagbar botten) med degen. Nagga botten. Ställ den kallt 30 minuter.
- Förgrädda skalet cirka 15 minuter mitt i ugnen.
- Fyllning: Tärna pumpakött. Smält smör och socker i en stekpanna. Lägg i pumpa. Låt det karamelliseras lite. Låt rinna av i en sil. Blanda det med övriga ingredienser. Häll fyllningen i pajskalet.
- Grädda cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Pajdegsalternativ
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Pumpapaj med mashmallows
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan