Pumpapaj med mashmallows

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pumpapaj med mashmallows

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/paj): 10

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vetemjöl

3.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

Stor pajform (25-33 cm)

 

 

 

Fyllning:

 

Pumpa fruktkött

400.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Strösocker

1.8 

dl

Ägg

3.0 

styck

Mashmallows

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Om finpajer >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3359 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 17%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 113 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 100.0 gram 22%

Vetemjöl 3.0 dl 19%

Strösocker 1.0 msk 2%

Vatten 2.0 msk 0%

Stor pajform (25-33 cm) Äts ej

 

Fyllning:

Pumpa fruktkött 400.0 gram 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Grädde 2.0 dl 21%

Strösocker 1.8 dl 20%

Ägg 3.0 styck 6%

Mashmallows 50.0 gram 5%

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Deg: Blanda snabbt samman pajdegen. Klä en pajform (cirka 28 cm i diameter och gärna med löstagbar botten) med degen. Nagga botten. Ställ den kallt 30 minuter.
  3. Förgrädda skalet cirka 15 minuter mitt i ugnen.
  4. Fyllning: Tärna pumpakött. Smält smör och socker i en stekpanna. Lägg i pumpa. Låt det karamelliseras lite. Låt rinna av i en sil. Blanda det med övriga ingredienser. Häll fyllningen i pajskalet.
  5. Grädda cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen.

Pajdegsalternativ

Söt svensk pajdeg

Pâte sucrée, fransk söt pajdeg

Osötad pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer

Liknande recept som Pumpapaj med mashmallows