Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 1284

GBR (GI) / port: 3
Recept: 5137 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vildand utan skinn 2.0 styck 21%
Smör normalsaltat 1.0 msk 2%
Balsamvinäger röd } 0.5 dl 1%
Strösocker 2.0 msk 2%
Dinkelkorn 2.0 dl 10%
Gul lök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Kycklingbuljong avfettad 4.0 dl 0%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Creme fraiche 2.0 dl 13%
Rapsolja 2.0 msk 4%
Persilja 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Rapsolja 2.0 dl 29%
Palsternacka 4.0 styck 6%
Sirap ljus 2.0 msk 3%
Smör normalsaltat 3.0 msk 6%
Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 0%
Gräslök 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär av ändar på palsternackor. Tvätta noga och dela på längden i fyra delar. Lägg i en bunke.
- Hacka anjovis fint. Blanda palsternackor, anjovis, sirap, salt och peppar. Lägg i eldfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
- Skär gräslök fint. Lägg i en skål.
- Plocka persilja. Riv citronskal. Skala och hacka vitlök fint. Mixa med olja i mixerkanna 6-8 minuter till en grön olja.
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj dinkel i vatten i 5 minuter. Fräs löken glansig på svag värme i en kastrull. Tillsätt dinkel och rör runt. Häll i buljong och koka under ständig omrörning i 15-20 minuter.
- Vänd i creme fraiche till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Stycka upp vildand: Skär av bröstbenet så att brösten sitter kvar på benet, det blir saftigare så. Stycka ut låren.
- Salta bröst och lår. Värm en stekpanna och lägg i smör. Bryn bröst och lår hastigt i pannan. Slå i vinäger och socker. Ös bröst och lår med blandningen. Tag upp och lägg på ett galler.
- Sätt in i ugn 5 minuter. Tag ut och låt vila i 2 minuter. Skär ut bröstet från bröstbenet.
- Lägg dinkel mitt på en tallrik. Lägg upp vildanden. Ringla över oljan. Blanda gräslöken med palsternackorna och avsluta med dem.
Fler recept inom Hösttips Barbera D´Alba
Liknande recept som Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
-
Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt biff med äppel och rödvinschutney
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerad tournedos med kastanjeplättar och äpplen i karamellsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik