Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

600.0 

gram

 

Marinad:

 

Rött vin

3.0 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Rosmarin torkad

2.0 

tsk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

King solo vitlök

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Creme fraiche

3.0 

dl

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Potatis

0.8 

kilo

Timjan torkad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Barbera D´Alba Bricco di Nessuno

Smakrikt rött vin
Pris: 175 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 995

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3981 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 16%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 471 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammytterfilé 600.0 gram 15%

 

Marinad:

Rött vin 3.0 dl 6%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Rosmarin torkad 2.0 tsk 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 40%

King solo vitlök 0.5 styck 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Creme fraiche 3.0 dl 24%

Senap fransk osötad 1.0 msk 0%

Potatis 0.8 kilo 13%

Timjan torkad 2.0 msk 0%

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Marinera: Putsa köttet rent från hinnor. Skala och hacka vitlök. Blanda marinaden i bunke eller plastpåse och lägg ner köttet. Låt ligga svalt i minst 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200°C.
    Borsta potatisen ren och halvera.

  3. Lägg potatisen på ungsplåt eller i eldfast form. Häll på matolja och krydda med salt och timjan. Sätt i ugn cirka 30 minuter.

  4. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek köttet cirka 5 minuter på var sida till fin yta.

  5. Tillsätt marinaden. Sätt ner till medellåg värme och efter­stek under lock i cirka 20 minuter tills inner­temperatur 60°C. Ta av från plattan, låt vila i 10 minuter.

  6. Vispa crème fraichen hård. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Forma ovala bollar med två skedar.

Kockens kommentar

Detta recept har levererats från David, Sanna och Fredrik, avgångselever på Täby Restaurangskola.

Fler recept inom Hösttips Barbera D´Alba

Liknande recept som Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème