Stekt biff med äppel och rödvinschutney

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt biff med äppel och rödvinschutney

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

4.0 

skivor

Äpple utan skal

4.0 

styck

Rödlök

1.0 

st liten

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rödvin

2.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Oxfond koncentrerad

1.0 

msk

Smör till stekning

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Barbera D´Alba Bricco di Nessuno

Smakrikt rött vin
Pris: 175 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1645 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 334 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 4.0 skivor 48%

Äpple utan skal 4.0 styck 15%

Rödlök 1.0 st liten 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Rödvin 2.0 dl 9%

Vatten 1.0 dl 0%

Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Smör till stekning 50.0 gram 22%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och skiva äpplen. Skala och finhcka rödlök och vitlök.

  2. Hetta upp lite smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök och vitlök, fräs cirka 20 sekunder. Lägg i äpplen, rödvin, vatten och oxfond. Låt sjuda cirka 15 minuter på låg värme. Salta och peppra.

  3. Salta och peppra biffen. Hetta upp smör i en stekpanna på hög värme. Lägg i biffarna. Stek cirka 3 minuter på ena sidan, vänd och sänk värmen något. Biffen är klar när blod börjar synas.

  4. Servera med chutney och råstekt potatis.

Fler recept inom Hösttips Barbera D´Alba

Liknande recept som Stekt biff med äppel och rödvinschutney