Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1645 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 4.0 skivor 48%
Äpple utan skal 4.0 styck 15%
Rödlök 1.0 st liten 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Rödvin 2.0 dl 9%
Vatten 1.0 dl 0%
Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Smör till stekning 50.0 gram 22%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva äpplen. Skala och finhcka rödlök och vitlök.
- Hetta upp lite smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök och vitlök, fräs cirka 20 sekunder. Lägg i äpplen, rödvin, vatten och oxfond. Låt sjuda cirka 15 minuter på låg värme. Salta och peppra.
- Salta och peppra biffen. Hetta upp smör i en stekpanna på hög värme. Lägg i biffarna. Stek cirka 3 minuter på ena sidan, vänd och sänk värmen något. Biffen är klar när blod börjar synas.
- Servera med chutney och råstekt potatis.
Fler recept inom Hösttips Barbera D´Alba
Liknande recept som Stekt biff med äppel och rödvinschutney
-
Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt biff med äppel och rödvinschutney
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerad tournedos med kastanjeplättar och äpplen i karamellsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik