Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2744 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rådjursstek 600.0 gram 22%
Sidfläsk rökt 75.0 gram 11%
Trattkantareller 100.0 gram 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Morot 1.0 styck 1%
Enbär } 4.0 styck 0%
Viltfond koncentrerad 3.0 msk 3%
Vatten 1.0 liter 0%
Rött vin 2.0 dl 6%
Grädde 3.0 dl 39%
Vita bönor konserverad 400.0 gram 16%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skär kött i grytbitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet väl.
- Tärna fläsk. Stek det. Stek även kantareller. Skala lök och morot.
- Lägg allt i en gryta. Slå på fond, vatten och vin. Koka upp. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 timmar eller tills köttet känns klart.
- Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena utrört i lite kallt vatten.
- Skala vitlöksklyfta. Hacka den. Lägg i en kastrull med bönor och grädde. Koka tills det börjar bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med lite hackad persilja. Servera.
Fler recept inom Hösttips Barbera D´Alba
Liknande recept som Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
-
Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt biff med äppel och rödvinschutney
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerad tournedos med kastanjeplättar och äpplen i karamellsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik