Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rådjursstek

600.0 

gram

Sidfläsk rökt

75.0 

gram

Trattkantareller

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Enbär }

4.0 

styck

Viltfond koncentrerad

3.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Rött vin

2.0 

dl

 

Grädde

3.0 

dl

Vita bönor konserverad

400.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Barbera D´Alba Bricco di Nessuno

Smakrikt rött vin
Pris: 175 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 686

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2744 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 642 gram)

Ingredienser

Visa:

Rådjursstek 600.0 gram 22%

Sidfläsk rökt 75.0 gram 11%

Trattkantareller 100.0 gram 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Morot 1.0 styck 1%

Enbär } 4.0 styck 0%

Viltfond koncentrerad 3.0 msk 3%

Vatten 1.0 liter 0%

Rött vin 2.0 dl 6%

 

Grädde 3.0 dl 39%

Vita bönor konserverad 400.0 gram 16%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skär kött i grytbitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet väl.

  2. Tärna fläsk. Stek det. Stek även kantareller. Skala lök och morot.

  3. Lägg allt i en gryta. Slå på fond, vatten och vin. Koka upp. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 timmar eller tills köttet känns klart.

  4. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena utrört i lite kallt vatten.

  5. Skala vitlöksklyfta. Hacka den. Lägg i en kastrull med bönor och grädde. Koka tills det börjar bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.

  6. Garnera med lite hackad persilja. Servera. 

Fler recept inom Hösttips Barbera D´Alba

Liknande recept som Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor