Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1360 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 14%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammracks skivad 900.0 gram 57%
Vitlök? 0%
Timjan torkad 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat. Förbered tillbehör till maten.
- Skär bort senor och fett på köttbiten. Önskas vitlökssmak, gnid in köttet med vitlöksklyfta.
- Linda aluminiumfolie runt benknotorna för att de inte skall brännas svarta. Pensla köttet med lite matolja och krydda med timjan, salt och peppar.
- Grilla 10-15 minuter på bensidan och 5-7 min på köttsidan till fin färg och beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten.
- Ta av och låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.
Kockens kommentar
Lammrack är halverad lammsadel.
PASSAR TILL
Fler recept inom Hösttips Langhe Nebbiolo
Liknande recept som Grillade lammracks (hel bit)
-
Ank- eller gåsbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vildand med polenta, choklad och äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Älgrulader med potatispuré, brynt smör och brysselkål
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade lammracks (hel bit)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad oxfilé med olivbearnaise
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan