Grillade lammracks (hel bit)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade lammracks (hel bit)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks skivad

900.0 

gram

Matolja neutral (ej oliv)

 

 

Vitlök?

 

 

Timjan torkad

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Langhe Nebbiolo Uno

Smakrikt rött vin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1360 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 14%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 165 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks skivad 900.0 gram 57%

Matolja neutral (ej oliv) 0%

Vitlök? 0%

Timjan torkad 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Aluminiumfolie %

 

Om utegrillning > %

Tillagning (45 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat. Förbered tillbehör till maten.

  2. Skär bort senor och fett på köttbiten. Önskas vitlökssmak, gnid in köttet med vitlöksklyfta.

  3. Linda aluminiumfolie runt benknotorna för att de inte skall brännas svarta. Pensla köttet med lite matolja och krydda med timjan, salt och peppar.

  4. Grilla 10-15 minuter på bensidan och 5-7 min på köttsidan till fin färg och beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten.

  5. Ta av och låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.

Kockens kommentar

Lammrack är halverad lammsadel.

PASSAR TILL

Grillad grönsaksblandning

Grillade skivade rotfrukter

Grillad majs

Grillad potatis

Grillbakad sötpotatis

Hemlagat aromsmör

Fler recept inom Hösttips Langhe Nebbiolo

Liknande recept som Grillade lammracks (hel bit)