
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Ank- eller gåsbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 1066

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4264 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 2.0 styck 56%
el. gåsbröst 0%
Brysselkål 250.0 gram 2%
Äpple utan skal 2.0 styck 3%
Potatis 4.0 st stora 9%
Ströbröd 2.0 msk 2%
Smör normalsaltat 100.0 gram 17%
Skysås:
Rödlök 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Rödvin 2.0 dl 4%
Honung 2.0 msk 3%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Börja med rödlöksskyn. Skala och skiva rödlök och vitlök.
- Hetta upp matfett i en stekkastrull. Fräs löken i cirka en minut. Tillsätt vin, honung och kalvfond. Salta och peppra. Låt småputtra på svag värme under lock i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala potatis. Skär tunna snitt i potatisen utan att skära igenom helt. Lägg på galler med ugnsplåt under. Lägg en klick smör på varje potatis och toppa med ströbröd. Salta lätt. Sätt i ugn i ca 45 minuter.
- Salta och peppra ank-/gåsbrösten. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Lägg i brösten med fettsidan nedåt. Stek i 3 minuter på var sida.
- Stick in en stektermometer. Lägg över på ugnsgallret. Brösten är klara efter cirka 30 minuter vid innertemperatur 63°C.
- Koka upp lättsaltat vatten. Koka brysselkålen i cirka 2 minuter. Låt rinna av i durkslag.
- Kärna ur och skiva äpplen. Smält smör i en kastrull. Lägg ner äpple och brysselkål. Vänd om försiktigt. Salta lätt.
Fler recept inom Hösttips Langhe Nebbiolo
Liknande recept som Ank- eller gåsbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
-
Ank- eller gåsbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vildand med polenta, choklad och äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Älgrulader med potatispuré, brynt smör och brysselkål
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade lammracks (hel bit)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad oxfilé med olivbearnaise
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan