Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 654

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2618 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 700.0 gram 32%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Timjan färsk 1.0 kvist 0%
Basilika 6.0 blad 0%
Olivolja 4.0 msk 17%
Tillbehör:
Paprika röd 1.0 styck 1%
Tomater 2.0 styck 1%
Aubergine 1.0 styck 3%
Squash 2.0 styck 4%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 1%
Olivbearnaise:
Béarnaisesås hemlagad 2.0 dl 38%
Oliver svarta kärnfria 8.0 styck 1%
Om smörsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 6 tim )
- Marinera kött: Skala, skiva vitlöken tunt. Blanda vitlök, timjan, basilika med olja. Lägg ner köttet och vänd i marinaden. Täck med folie och låt stå i rumstemperatur i 4 timmar.
- Ansa paprika. Halvera. Halvera även tomater och kärna ur. Skålla paprika och tomater (koka i 10 sek) och dra av skalet. Strimla aubergine och squash.
- Marinera grönsaker: Ta upp köttet ur marinaden och lägg svalt. Lägg ner grönsakerna i marinaden. Låt dem marinera i 2 timmar.
- Tillred ev. potatis till maten.
- Sås: Hacka oliver. Tillred bearnaise. Blandaoliver med sås och krydda.
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Skär köttet i tjocka skivor och bind ihop. Pensla köttet med olja. Hetta upp (grill-)panna på högsta värme och stek köttet ett par minuter på var sida till fin yta. Sätt i ugn 8-10 minuter. Ta ut och låt köttet vila.
- Stek grönsakerna några minuter i en panna på medelvärme tills de fått fin färg.
- Lägg upp grönsakerna och droppa balsam-vinäger över. Lägg på kött och skeda över bearnaise. Garnera med timjan.
Kockens kommentar
Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.
PASSAR TILL
Fler recept inom Hösttips Langhe Nebbiolo
Liknande recept som Marinerad oxfilé med olivbearnaise
-
Ank- eller gåsbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vildand med polenta, choklad och äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Älgrulader med potatispuré, brynt smör och brysselkål
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade lammracks (hel bit)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad oxfilé med olivbearnaise
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan