Älgrulader med potatispuré, brynt smör och brysselkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Älgrulader med potatispuré, brynt smör och brysselkål

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Älgytterlår

600.0 

gram

Ansjovisfilé konserv

8.0 

styck

Dijonsenap Old Style

1.0 

msk

Rött vin

2.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.5 

msk

Vatten

3.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Potatis mjölig sort

600.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

3.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Brysselkål

200.0 

gram

Smör normalsaltat

 

 

Persilja

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Langhe Nebbiolo Uno

Smakrikt rött vin
Pris: 179 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2533 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 536 gram)

Ingredienser

Visa:

Älgytterlår 600.0 gram 24%

Ansjovisfilé konserv 8.0 styck 3%

Dijonsenap Old Style 1.0 msk 1%

Rött vin 2.0 dl 6%

Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Grädde 1.0 dl 14%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Potatis mjölig sort 600.0 gram 16%

Smör normalsaltat 50.0 gram 14%

Mjölk 3.5 dl 8%

Salt och peppar 0%

 

Brysselkål 200.0 gram 3%

Smör normalsaltat 0%

Persilja 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skär kött i tunna skivor. Lägg ut köttet. Stryk på tunt med senap. Lägg på anjovis. Rulla ihop. Stick igenom en naturell tandpetare eller dylikt.

  2. Bryn rulladerna i smör. Slå på vin, vatten och fond. Låt koka sakta under lock tills rulladerna lätt släpper från tandpetaren.

  3. Tag upp rulladerna. Slå i grädde. Reducera till ungefär hälften.

  4. Skala potatis. Koka den. Bryn smör i en panna tills den doftar gott av hasselnötter. Värm mjölk.

  5. Häll av vattnet på potatisen. Pressa den. Tillsätt det brynta smöret och mjölken. Rör slätt. Smaka av med salt och peppar.

  6. Koka upp lättsaltat vatten. Rensa brysselkål. Koka den i cirka 1 minut. Smält smör i en panna. Lägg i brysselkålen. Sväng den i smöret. Krydda med salt och peppar. Avsluta med persilja.

  7. Skumma gärna upp såsen lite med hjälp av en stavmixer innan du serverar.

Fler recept inom Hösttips Langhe Nebbiolo

Liknande recept som Älgrulader med potatispuré, brynt smör och brysselkål