Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2533 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älgytterlår 600.0 gram 24%
Ansjovisfilé konserv 8.0 styck 3%
Dijonsenap Old Style 1.0 msk 1%
Rött vin 2.0 dl 6%
Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 1%
Vatten 3.0 dl 0%
Grädde 1.0 dl 14%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Potatis mjölig sort 600.0 gram 16%
Smör normalsaltat 50.0 gram 14%
Mjölk 3.5 dl 8%
Brysselkål 200.0 gram 3%
Persilja 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skär kött i tunna skivor. Lägg ut köttet. Stryk på tunt med senap. Lägg på anjovis. Rulla ihop. Stick igenom en naturell tandpetare eller dylikt.
- Bryn rulladerna i smör. Slå på vin, vatten och fond. Låt koka sakta under lock tills rulladerna lätt släpper från tandpetaren.
- Tag upp rulladerna. Slå i grädde. Reducera till ungefär hälften.
- Skala potatis. Koka den. Bryn smör i en panna tills den doftar gott av hasselnötter. Värm mjölk.
- Häll av vattnet på potatisen. Pressa den. Tillsätt det brynta smöret och mjölken. Rör slätt. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp lättsaltat vatten. Rensa brysselkål. Koka den i cirka 1 minut. Smält smör i en panna. Lägg i brysselkålen. Sväng den i smöret. Krydda med salt och peppar. Avsluta med persilja.
- Skumma gärna upp såsen lite med hjälp av en stavmixer innan du serverar.
Fler recept inom Hösttips Langhe Nebbiolo
Liknande recept som Älgrulader med potatispuré, brynt smör och brysselkål
-
Ank- eller gåsbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Vildand med polenta, choklad och äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Älgrulader med potatispuré, brynt smör och brysselkål
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade lammracks (hel bit)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad oxfilé med olivbearnaise
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan