Fisk- och skaldjursgryta

Foto: Medlemsrecept

Fisk- och skaldjursgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

400.0 

gram

Salladslök

5.0 

styck

Broccoli

250.0 

gram

Tomater

1.0 

styck

Fiskbuljong

1.0 

liter

Skaldjur rensade

200.0 

gram

Persilja finhackad

2.0 

msk

Potatis

200.0 

gram

Morot

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1310 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 519 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 400.0 gram 55%

Salladslök 5.0 styck 2%

Broccoli 250.0 gram 6%

Tomater 1.0 styck 1%

Fiskbuljong 1.0 liter 3%

Skaldjur rensade 200.0 gram 17%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Potatis 200.0 gram 10%

Morot 200.0 gram 5%

Tillagning

  1. Skär i bitar och koka potatis i buljongen ca 10-15 minuter- tills den precis börjar bli mjuk. Tillsätt morötterna i bitar och koka med ca 5 minuter.
  2. Skär laxen i bitar, skiva lök och dela broccoli i mindre bitar och klyfta tomaten. Lägg alltsammans i grytan och sjud försiktigt på svag värme tills laxen är genomkokt.
  3. Tillsätt skaldjuren och låt bli genomvarma, strö över persiljan och servera.

Kockens kommentar

Denna gryta går att variera in i det oändliga med säsongens rotfrukter och grönsaker.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Fisk- och skaldjursgryta